fbpx

Roekeloze Rabo

Een industrie medeverantwoordelijk voor de klimaat crisis, dierenleed en het schenden van mensenrechten gefinancierd door de Rabobank Lees onze brief aan de CEO

Roekeloze taferelen door de Rabobank

Samen met Feedback Global, World Animal Protection, BankTrack en International Accountability Project, hebben wij Rabobank in een open brief verteld over de gevolgen van de industriële veehouderij. Vervuiling, ontbossing, het schenden van mensenrechten en dierenleed. Alsof Rabobank dat niet al weet. Toch hebben zij dit de afgelopen 6 jaar flink ondersteund met miljarden aan leningen en doorlopend krediet.

What's the problem?

Rabobank is een van de financiers van de industriële vlees-en zuivel sector. De cijfers liegen er niet om: tussen 2015 en 2021 heeft Rabobank miljarden aan financiële diensten geleverd aan 18 van ‘s werelds meest vervuilende industriële veehouderijbedrijven, waaronder het verstrekken van $3,6 miljard aan bedrijfsleningen, het onderschrijven van bijna $2 miljard aan obligatie-uitgiften en het verstrekken van doorlopende kredietfaciliteiten.

De vijf grootste veeteeltbedrijven ter wereld stoten samen meer broeikasgassen uit dan Exxon Mobil. Hoe kun Rabobank dat nou toelaten?

Untitled-3

What's the solution?

Rabobank moet meer ondersteuning bieden aan kleinschalige en duurzame plantaardige en dierlijke productie. Grote industriële vlees en zuivelbedrijven zetten hier maar beperkt op in, dus zijn er andere, kleinere bedrijven die financiering kunnen gebruiken om de transitie naar kringlooplandbouw te versterken.

Moet Rabobank dan niet in gesprek gaan met die gigantische veeteeltbedrijven? Vertel maar eens aan de CEO van JBS, het grootste vleesbedrijf ter wereld, dat zij hun vleesproductie niet verder moeten uitbreiden. Laat staan dat zij akkoord gaan met inkrimpen. Oftewel, met dialoog krijg je de klimaatvoetafdruk van Big Livestock niet omlaag.

Rabobank, willen jullie dus echt werken aan een betere morgen? Stop dan met deze roekeloze financiering!

Untitled-3

Latest updates in this campaign

Press release: Rabobank called on to stop financing industrial meat and dairy production
Press release: Rabobank called on to stop financing industrial meat and dairy production

New research published today has found that between 2015-21, Dutch multinational banking…

What can you do to make a difference?

Laat je horen!

Rabobank gaat niet zomaar veranderen, daar is eerst flink wat druk voor nodig. Help mee om die druk te verhogen! Schrijf een bericht op LinkedIn, deel op Instagram of tweet erop los. Op onze website vind je wat afbeeldingen om te delen.

Download, share & tag!
Meer weten over de data?

Alle details over de verschillende industriële vlees en zuivelbedrijven hebben we voor je op een rijtje gezet.

Lees het hier
Blijf op de hoogte!

Dit is niet het enige wat wij doen. Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van alle activiteiten rondom vlees, vis en voedselverspilling!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ik ben boos, zo roekeloos!